Uroš Okorn

Dominatus d.o.o.

Strokovnjak na področju:

  • Search Engine Optimization

Uroš Okorn zase vedno pravi, da je njegovo delo hobi, a s hobiji se pač ne pretirava. Najbolj se navdušuje nad inbound marketingom, predvsem sta mu všeč optimizacija spletnih strani in Google oglaševanje. Morda je preveč natančen, saj ponavadi prevzame delo šele, ko ostali menijo, da so dokončali svoje delo.

V osnovi je diplomiran inženir računalništva in informatike, smer programiranje, a je skozi delo, ki ga je opravljal kot programer okoli 10 let ugotovil, da ga veliko bolj zanima, zakaj nekaj dela in kako naj nekaj naredi, predvsem zato, ker ga je vedno zanimalo, kaj se splača in kaj ne. Zato je tudi odkril pojem marketing.

Kot programer je bil nazadnje direktor IT-ja v podjetju Bolha.com in Njuskalo.hr, od takrat pa nastopa bolj kot svetovalec podjetjem glede inbound marketinga kot so A1 (bivši Simobil), 1nadan, enaA.com, Gerard roofs in še mnogo drugim. V zadnjih 10 letih se je lotil veliko novih projektov, med drugim je odprl še nekaj podjetij kot so Ambo storitve d.o.o. (spletna prodaja), ePIRH.com (poslovni imenik na Hrvaškem) in e-doktrina (inštrukcije).