Mitja Pirc

Cofound.it d.o.o. - vodja evalvacije projektov

Strokovnjak na področju:

  • Blockchain tehnologija

  • Kripto valute

  • Start-up

  • Digitalne tehnologije

Dr. Mitja Pirc že več kot petnajst let deluje na področju poslovnega svetovanja, analitičnih rešitev in razvoja novih konceptov poslovanja in trženja. Svetoval je več kot tridesetim startupom in več kot petdesetim vodilnim slovenskim, regijskim in evropskim podjetjem iz sektorjev trgovine, izdelkov vsakdanje potrošnje, telekomunikacij, zavarovalništva, bančništva, energetike, avtomobilizma in farmacije.

Več let je vodil Pristop Poslovno svetovanje ter Indigo Consulting. V preteklosti je delal za A.T. Kearney in SAS Institute ter bil soustanovitelj start-upa. Predaval je na priznanih svetovnih (Insead, IESE, IE, ESMT) in slovenskih šolah (EF, FMF, FDV) ter na več kot 100 poslovnih in trženjskih konferencah ter dogodkih. Je diplomant teoretične matematike ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko, na Stockholm School of Economics (SSE) je magistriral iz mednarodnega poslovanja in ekonomije, na Univerzi Pompeu Fabra (UPF) v Barceloni pa je pridobil doktorat ekonomskih znanosti iz vedenjske ekonomije.

Je tudi prejemnik Arhimedove nagrade evropske komisije. Predaval je na več kot 100 poslovnih in trženjskih konferencah in dogodkih, predaval je za številne slovenske stanovske organizacije - DMS, SOZ, SMK, Združenje Manager.

Leta 2014 je bil predavatelj na TEDx Ljubljana. Je predsednik aktualnega upravnega odbora DMS v obdobju 2017-2020.

Mitja Pirc na NETFORK Akademiji predava:

Inovacije in poslovne implikacije tehnologije veriženja podatkovnih blokov (blockchain) - panožni primeri

Blockchain ne prinaša revolucije samo na področju kriptovalut, ampak prinaša revolucijo prav povsod. Pričakovati gre številne spremembe, nove izzive in priložnosti s katerimi se bodo podjetja in posamezniki soočali v prihodnje. Zagotovo je znanje, ki nam ga prinaša poznavanje blockchain tehnologije tisto, ki nas lahko izstreli proti vrhu in nam pomaga razviti poslovne modele podjetja v pravo, za nas najboljšo smer. 

POGLEJ SI CELOTEN PROGRAM